B0 formaat papier afmetingen

Het B0 papierformaat is de grootste dimensie in de ISO 216 B serie.  Het is zelfs groter dan het A0 formaat! Enorm veel praktische toepassingen voor in en rondom het huis heeft deze maat niet. Het wordt daarom voornamelijk gebruikt als promotiemateriaal. Je kan namelijk prachtige posters drukken op een B0 formaat!

Afmetingen B0 formaat

De afmeting van dit formaat is:
Lengte x breedte

  • 1414 x 1000 millimeter
  • 141.4 x 100.0 centimeter
  • 55.67 x 39.37 inch
  • B0 formaat afmetingen

    B0 formaat afmetingen

Toepassingen B0 papierformaat

De afmetingen van een B0 vel papier lenen zich uitstekend voor het maken van posters. Grote bouwtekeningen worden ook vaak gedrukt op dit formaat papier.

Je komt dit papierformaat bij verschillende drukwerkbedrijven tegen. Je kunt er zeer gedetailleerd aangeven waar iets moet komen te staan. Daardoor zie je dit formaat ook vaak terug in de bouw, bij architecten en bij hoveniers. Ook verschillende andere technische tekeningen zijn uitermate geschikt voor dit grote vel papier.

Oppervlakte

Vanwege de enorme oppervlakte van die papierformaat kun je er ook goed reclame mee maken. Langs wegen of achter grote ramen kun je dit plaatsen met een opvallende tekst of boodschap. Je zult merken dat je meer klanten krijgt door de inzet van goede reclame. Dit B0 formaat helpt daarbij.

Kosten

Het is logisch dat het afdrukken op dit formaat duurder is dan het afdrukken op een kleiner papierformaat zoals A5. Echter, wanneer je meerdere opdrukken kunt combineren op één groot vel, kan dit vaak goedkoper zijn. Je betaalt dan minder kosten aan instellen en verzenden. Je kunt dit zelf ontdekken door verschillende offertes op te vragen voor drukwerk bij verschillende bedrijven. Dit kan soms wel vele honderden euro’s schelen bij een grote opdracht.

Bekijk hier papierformaten overzicht

Heb jij vragen over dit papierformaat? Laat het ons hieronder in een reactie weten!