A7 formaat papier afmetingen

Het A7 formaat is wat ons betreft het laatste papierformaat met echt praktische toepassingen. A8, 9 en 10 zijn simpelweg té klein. Het formaat wordt veel gebruikt om stickers en goedkoop promotiemateriaal te maken.

Afmetingen A7 formaat

De afmeting van dit formaat is:
Lengte x breedte

  • 105 x 74 millimeter
  • 10.5 x 7.4 centimeter
  • 4.13 x 2.91 inch

 

A7 formaat afmetingen

A7 formaat afmetingen

A7 formaat

Voor papier geldt de zogenaamde DIN (Deutsche Industrie Norm) norm. Het bekendste papierformaat is A4 of wel het formaat dat je voor de printer gebruikt. Maar er zijn natuurlijk veel meer maten, zoals de DIN A7.

DIN A7

Het A7 formaat is 105 mm lang en 74 mm breed. Vaak zie je stickers of de zogenaamde post-it velletjes in dit formaat. Soms ook wel eens een verjaardag – of Kerstkaart. Het wordt veel gebruikt om goedkoper drukwerk op te drukken, zoals de handflyers, kleine folders die op straat worden uitgedeeld. Tegenwoordig wordt het A7 formaat vaak uitgedrukt in de ISO 216 normering, die in de plaats gekomen is van DIN A7.

Gebruik

Papier kun je in allerlei diktes krijgen. Zo is printpapier 75 of 80 gram dik. Maar je kunt ook 120 of zelfs 300 grams papier -in dit laatste geval wordt het karton genoemd- laten bedrukken. Op die manier wordt het A7 formaat een stuk interessanter. In een tijd, waarin je iedere dag weer een enorme lading informatie over je heen krijgt, zijn veel mensen op zoek naar het andere, het bijzondere, het opvallende. Hier kun je het goed gebruiken.

Het is groter dan een visitekaartje. Je kunt er in vouw in laten stansen, zodat het als gevouwen visitekaartje gebruikt kan worden. Je kunt een reclameuiting op een notitieblokje van dit formaat laten maken of, zoals gezegd, leuke stickers. A7 is voor heel wat doeleinden te gebruiken en helpt om op te vallen doordat het afwijkt van wat we kennen. Vooral als het papier dikker is, gevouwen is of een ribbel heeft.

Kleuren

Zo zijn er ook gekleurde enveloppen in het A7 formaat te krijgen. Denk je aan een hele gerichte klantenactie, dan wekt een kaartje in dit formaat, dat in een opvallende gekleurde enveloppe wordt verzonden, heel wat interesse op. Mensen worden nieuwsgierig als er sprake is van het andere, het vreemde of opvallende en zullen dus willen weten wat er in de enveloppe zit. Een andere mogelijkheid is dat je een mooie foto, bijvoorbeeld van het sportteam dat kampioen geworden is, stickers te laten afdrukken zodat de foto op agenda’s, koelkasten, achterruiten van auto’s en andere opvallende plekken geplakt kan worden.

Niet gebruikelijk

Het A7 formaat is misschien niet het meest gebruikelijke, maar door zijn afwijkende grootte wel iets waar veel mee gedaan kan worden om aandacht te vragen en te krijgen. Denk maar eens aan een bureaukalender. Dankzij goed drukwerk valt het product op en krijgt het vaak meer aandacht dan wanneer het in de gebruikelijke grootte wordt gemaakt. Je kunt een kaartspel in dit formaat laten maken, waarbij de individuele kaarten voorzien zijn van producten die je aanbiedt of waar op de achterkant het logo van jouw bedrijf staat.

Het misschien niet direct herkende papierformaat heeft dus veel meer te bieden dan je in eerste instantie zou denken. Dat maakt het het overwegen waard om bij een volgende reclameactie ook eens naar dit leuke formaat te kijken.

Bekijk het papierformaten overzicht

Heb jij vragen over dit papierformaat? Laat het ons hieronder in een reactie weten!