A5 formaat papier afmetingen

A5 is de helft van een A4 formaat. Toepassingen in dagelijks gebruik heeft dit formaat nauwelijks omdat het zo klein is. Deze grootte enveloppen worden veel gebruikt om dubbelgevouwen A4 brieven te versturen. Daarnaast heeft dit papierformaat veel toepassingen voor het doen van promotie.

Afmetingen A5 formaat

De afmeting van dit formaat is:
Lengte x breedte

  • 210 x 148 millimeter
  • 21.0 x 14.8 centimeter
  • 8.27 x 5.83 inch
A5 formaat afmetingen

A5 formaat afmetingen

 

Toepassingen

Flyers worden vaak gedrukt in A5 formaat. Dit formaat is zo populair omdat het relatief goedkoop is én nog voldoende grootte heeft om daadwerkelijk op te vallen tussen post en ander promotiemateriaal. Het formaat kan eenvoudig uitgedeeld worden. Ook wenskaarten worden veel gedrukt in dit formaat. Dit is net iets groter dan het briefkaart formaat. Als Agenda is dit formaat ook veel gebruikt. Zo heb ik op dit moment een agenda voor mij liggen met deze afmetingen.

Er zijn tal van promotionele artikelen en producten die je op papier met deze afmeting kunt laten afdrukken. Naast posters en wenskaarten worden ook entreetickets, uitnodigingen en flyers hierop afgedrukt. Daarnaast kun je ook allerlei menukaarten vinden. Je herkent ze vast wel uit menig restaurant. Hierop worden vaak de tijdelijke gerechten aangegeven of een aparte borrelkaart. De mogelijkheden met dit papierformaat zijn erg breed.

Bekijk het a6 formaat

Heb jij vragen over dit papierformaat? Laat het ons hieronder in een reactie weten!